Business Internaţional

Ucraina vrea un ajutor financiar de minimum 10 mld. dolari pentru a evita default-ul

Petro Poroşenko. AFP/Mediafax Foto

Petro Poroşenko. AFP/Mediafax Foto

Autor: Anca Dumitrescu

16.12.2014, 00:00 103

Ucraina vrea să obţină un ajutor financiar internaţional suplimentar de cel puţin 10 miliarde de dolari pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, în condiţiile în care economia se contractă din cauza reducerii cheltuielilor şi a războiului cu separatiştii pro-ruşi, scrie Bloomberg.

Fosta republică sovietică negociază cu Statele Unite şi Uniunea Europeană suplimentarea asistenţei financiare, a declarat Valeri Ciali, director adjunct al administraţiei preşedintelui Petro Poroşenko. Premierul Arseni Iaţeniuk a declarat săptămâna trecută că Ucraina are nevoie de o conferinţă internaţională a donatorilor pentru a preveni default-ul şi a supravieţui într-o perioadă dificilă.

„În lipsa unor resurse suplimentare este aproape imposibil să acoperim deficitele financiare. Discuţiile se referă la suma necesară Ucrainei pentru a face reformele şi a evita default-ul, precum şi la programarea acestui sprijin. Nu vă pot spune suma exactă, hai să zicem 10 miliarde de dolari. În caz contrar, va fi extrem de dificil să rezolvăm problema“, a spus Ciali.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO