Business Internaţional

Ucraina şi Polonia deschid luni un punct de frontieră pentru camioane goale

Ucraina şi Polonia deschid luni un punct de frontieră...

Autor: Tiberiu Sabo

03.12.2023, 18:06 23

Ucraina a anunţat că deschide luni un punct de trecere a frontierei cu Polonia suplimentar, dar asta pentru camioanele goale, în condiţiile în care unele puncte de la graniţă au fost blocate de săptămâni de proteste ale şoferilor polonezi.

Ucraina şi Polonia vor deschide luni un punct de trecere a frontierei suplimentar, pentru camioanele goale, deiarece unele puncte de trecere au fost blocate de săptămâni de proteste ale şoferilor polonezi, au anunţat duminică autorităţile ucrainene, potrivit Reuters.

Aceste proteste, din cauza a ceea ce camionagiii polonezi consideră a fi o concurenţă neloială din partea colegilor lor ucraineni, au început la 6 noiembrie, patru puncte de trecere a frontierei fiind acum blocate. Principala revendicare a transportatorilor polonezi este de a-i împiedica pe camionagiii ucraineni să aibă acces fără permis în UE, lucru pe care Kievul şi Bruxelles-ul îl consideră imposibil.

Serviciul de frontieră ucrainean a anunţat că punctul de control Ugriniv, care în prezent funcţionează doar pentru autoturisme şi autobuze, va fi deschis luni, de la ora 1.00 (miezul nopţii GMT), pentru vehiculele grele goale.

"Deschiderea punctului Ugriniv este primul punct de pe lista de măsuri implementate pentru deblocarea frontierei, reducerea cozilor şi creşterea capacităţii frontierei ucraineano-poloneze", a precizat serviciul de frontieră.

Ucraina a informat săptămâna trecută că a convenit cu Polonia asupra unor măsuri care ar putea reduce presiunea la punctele de trecere a frontierei blocate, dar că nu au discutat principalele revendicări ale protestatarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO