Business Internaţional

Uber caută noi direcţii: Compania cumpără serviciul de livrare a alcoolului Drizly într-o tranzacţie de 1,1 miliarde de dolari

Uber caută noi direcţii: Compania cumpără serviciul...

Autor: Dorin Oancea

02.02.2021, 16:42 86

Uber a anunţat marţi că achiziţionează serviciul de livrare a alcoolului Drizly pentru 1,1 miliarde de dolari în acţiuni şi numerar, relatează CNBC.

După finalizarea tranzacţiei, Drizly va fi integrată cu aplicaţia Uber Eats. Compania va păstra şi aplicaţia independentă Drizly.

Fondată în 2012, Drizly a devenit primul serviciu de livrare de alcool la cerere din SUA şi este disponibil în 1.400 de oraşe. Achiziţia ar putea ajuta oamenii să folosească aplicaţia Uber mai des.

Uber Eats a fost un segment cheie pentru afacerea Uber pe fondul pandemiei Covid-19, care a redus dramatic numărul de persoane care îşi părăsesc casele.

"În acest timp, afacerea noastră de livrări a crescut la rate extraordinare", a declarat marţi pentru CNBC CEO-ul Uber Dara Khosrowshahi.

Se preconizează că tranzacţia se va încheia în prima jumătate a anului 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO