Business Internaţional

Uber angajează un inginer NASA pentru a dezvolta maşini zburătoare

Uber angajează un inginer NASA pentru a dezvolta maşini...

Autor: Anca Olteanu

12.02.2017, 13:01 5496

Inginerul de la Centrul de Cercetare Langley al NASA Mark Moore a publicat, în 2010, o lucrare în care vorbeşte despre apariţia aeronavelor electrice, care pot decola şi ateriza precum elicopterele, dar sunt mai mici şi mai silenţioase.

Cercetarea lui Moore l-a convins pe cofondatorul Google, Larry Page, să înfiinţeze şi să finanţeze două start-up-uri în Silicon Valley, Zee Aero şi Kitty Hawk, pentru a dezvolta tehnologia propusă de inginer.

Moore părăseşte NASA, unde a petrecut 30 de ani, pentru a se alătura echipei Uber. Moore va lucra la proiectul maşinii zburătoare, cunoscut ca Uber Elevate.

Uber nu construieşte încă maşina zburătoare. Potrivit raportului publicat în octombrie, compania a prezentat o viziune pentru transportul pe calea aerului şi a identificat provocările tehnologice la care ar vrea să găsească soluţii, precum poluarea sonoră, eficienţa vehiculului şi durata limitată a bateriei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO