Business Internaţional

Uber a atins 10 miliarde de curse la nivel global la opt ani de la lansare

Uber a atins 10 miliarde de curse la nivel global la opt...

Autor: Alex Ciutacu

25.07.2018, 15:21 89

Serviciul Uber a ajuns la 10 miliarde de curse, dumincă, la opt ani şi 10 zile de la lansarea serviciului, potrivit datelor oferite de companie.

Uber este disponibil în peste 600 de oraşe din 65 de ţări şi a apărut din nevoia oamenilor de a digitaliza transportul în contextul economiei de tip sharing care se dezvoltă pe baza unor jucători precum Uber şi Airbnb.

În luna mai, Uber a anunţat că a depăşit un milion de utilizatori în România, la peste trei ani de când a fost lansat pe piaţa locală, în ciuda controverselor generate de conflictul dintre Uber şi serviciile reglementate de taximetrie.

„Am devenit o parte importantă din sistemul de mobilitate al oraşelor mari, alături de transportul în comun şi de taxi. Vom face tot ce ţine de noi să continuăm să oferim în România un serviciu sigur, transparent şi de încredere, aşa cum facem în alte peste 600 de oraşe din 77 de ţări. Susţinem cu tărie o reglementare progresistă a serviciilor noi, de tip ridesharing, şi suntem încrezători că autorităţile vor decide să încurajeze progresul tehnologic”, a declarat în luna mai Ncioleta Schroeder, general Manager, Uber România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO