Business Internaţional

Turism în Croaţia: prima graniţă care se va deschide va fi cea cu Slovenia

Turism în Croaţia: prima graniţă care se va deschide...

Autor: Bogdan Cojocaru

04.05.2020, 00:00 464

Ministrul turismului croat Gari Cappelli a anunţat că prima graniţă care va fi deschisă va fi cea cu Slovenia, care este a doua cea mai importantă piaţă de turism a Croaţiei, generând 10% din înnoptările de anul trecut, scrie Total Croatia News.

Presa slovenă arată că slovenii au o mare dorinţă de a veni la Marea Adriatică, însă pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie îndeplinite două precondiţii cruciale: o situaţie epidemiologică satisfăcătoare şi deschiderea frontierelor. Situaţia epidemiologică în Slovenia este mai bună decât în Croaţia. Legat de tema deschiderii frontierelor, Cappelli s-a întâlnit săptămâna trecută cu ministrul dezvoltării economice sloven Zdravko Pocivalsek.

„Discutăm activ posibilităţile de deschidere a frontierelor, precum şi modalităţi de a asigura luarea tuturor măsurilor necesare pentru ca slovenii să-şi petreacă vacanţa în Croaţia. Ne-am adresat în special cetăţenilor sloveni care deţin proprietăţi imobiliare în Croaţia şi încearcă să găsească soluţii pentru ca aceştia să ajungă la proprietăţile lor, în conformitate cu toate măsurile epidemiologice prescrise. Avem o dorinţă comună de a iniţia fluxuri turistice reciproce atunci când circumstanţele o vor permite“, a spus atunci oficialul croat. Cetăţenii sloveni deţin în Croaţia aproximativ 110.000 de proprietăţi private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO