Business Internaţional

Turcia: Imigranţii sirieni sunt o mană cerească pentru retaileri

Foto: Hepta/Mediafax Foto

Foto: Hepta/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

01.09.2015, 00:00 3084

Sirienii care au fugit de război în Turcia şi-au stabilit gospodării acolo şi ajută sectorul electrocasnicelor să înflorească într-o perioadă care în mod normal vânzările scad, scrie Hurriyet Daily News.

„Turcia este în sezon electoral de doi ani, perioadă în care turcii nu cumpără nimic din ce nu au nevoie urgent. Imigranţii sirieni alimentează acum sectorul de retail”, a explicat preşedintele Asociaţiei Retailerilor de Electrocasnice Şahin Mersin. Unele surse estimează la două milioane numărul de refugiaţi sirieni din Turcia. Chiar dacă 10% dintre ei decid să rămână acolo, 200.000 de consumatori noi intră pe piaţă.

Datele asociaţiei arată că vânzările de electrocasnice s-au majorat cu 10%, la 3,29 de milioane de unităţi, în prima jumătate a anului în raport cu perioada similară din 2014.

Vânzările au înregistrat creşteri notabile în provinciile de graniţă şi în oraşele mari precum Istanbul. În provinciile de sud Gaziantep şi Adana cele mai multe cumpărături au fost făcute de sirieni. Imigranţii cu o situaţie financiară mai precară preferă să cumpere aparate folosite de la turci, care, în schimb, cumpără electrocasnice noi. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO