Business Internaţional

Turcia a început ridicarea unui zid la frontiera cu Iranul

Turcia a început ridicarea unui zid la frontiera cu Iranul

Autor: Andrei Ionascu

08.08.2017, 15:47 5847

Autorităţile din Turcia au început construirea unui zid de-a lungul frontierei cu Iranul, după ce finalizat o barieră similară pe un segment al frontierei cu Siria, potrivit presei turce, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Guvernatorul provinciei Agri, Suleyman Elban, a inspectat construcţia zidului de securitate în cursul zilei de marţi, potrivit agenţiei Dogan.

Zidul va avea trei metri înălţime şi va fi realizat din blocuri de beton, iar scopul acestei structuri este să oprească trecerea militanţilor kurzi şi a contrabandiştilor din Iran către Turcia.

În luna ianuarie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat planurile pentru construirea unor ziduri la graniţele cu Irak şi Iran.

În luna aprilie, Turcia a încheiat construcţia zidului pe o distanţă de 556 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu Siria, în condiţiile în care aproximativ trei milioane de sirieni au reuşit să pătrundă în Turcia de la începutul războiului din Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO