Business Internaţional

Tunul care va schimba modul în care sunt purtate astăzi războaiele

Tunul care va schimba modul în care sunt purtate astăzi...

Autor: Alin Motogna

03.04.2016, 15:41 1933

Sistemul, denumit "40 mm Cased Telescoped Cannon", este primul produs de experţii Ministerului de Apărare în ultimii 50 de ani.

Principala caracteristică a acestei arme constă în modul de încărcare a muniţiei, care se realizează printr-un tub cilindric şi nu printr-un orificiu de forma unui glonţ, aşa cum se întâmplă în cazul mecanismelor folosite la ora actuală.

Creatorii săi susţin că acesta este motivul pentru care în tun poate fi încărcată muniţie de calibru mult mai mare, potrivit Descoperă.

Militarii britanici au testat tunul şi au observat că acesta are o putere de tragere de patru ori mai mare faţă de cel de calibru 30 mm, amplasat pe tancurile utilizate de armata Regatului Unit. Această capacitate a dispozitivului se datorează faptului că muniţia poate fi încărcată chiar şi dintr-un unghi de 90 de grade, înainte ca ea să ajungă în poziţia din care urmează să fie propulsată.

Ideea construirii unui astfel de sistem a apărut încă de la începutul anilor '90, însă abia acum el a putut să fie testat pe teren.

Reprezentanţii BAE Systems, compania căruia îi aparţine acest concept, au declarat că primele tunuri, având un calibru de 40 mm, vor fi amplasate pe vehiculele militare ale diviziilor engleze "Warrior" şi "Ajax".

"Suntem singura companie din lume care poate proiecta şi produce un astfel de tun. Prin urmare, produsul nostru este unic pe piaţa de profil", susţine Craig Fennell, director în cadrul grupului CTA International, din care face parte şi BAE Systems.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO