Business Internaţional

Trump vine cu o avertizare înfricoşătoare pentru 2020: Dacă nu voi fi ales economia se va prăbuşi mai rău decât a făcut-o în timpul crizei din 1929

Trump vine cu o avertizare înfricoşătoare pentru 2020:...

Autor: Iulian Tenchiu

19.10.2019, 22:53 364

Actualul preşedinte al SUA, a avertizat că economia va ajunge într-o situaţie mult mai gravă decât s-a aflat în timpul Marii Crize economice dintre 1929-1933 în cazul în care el nu va ajunge preşedinte în urma alegerilor de anul viitor, scrie CNBC.

Într-o postare pe Twitter din această săptămână, Trump i-a numit pe adversarii săi, democraţii, clovni şi a susţinut că dacă ei vor învinge în cursa pentru prezidenţiale din 2020, bursa va ajunge în aceeaşi situaţie în care s-a aflat la începutul Marii Crize economice, care a început în 1929.

Comentariile preşedintelui vin la doar o zi după o dezbatere a democraţilor în cadrul căreia 12 participanţi din rândul democraţilor s-au raliat împotriva lui Trump într-una dintre cele mai mari dezbateri privind preşedinţia americană din istorie.

Senatorul Californiei, Kemala Harris a cerut platformei Twitter să închidă contul preşedintelui Donald Trump, făcând totodată apel la Elizabeth Warren, candidata favorită a democraţilor, pentru a se alătura acestui efort.

Majoritatea sondajelor arată că Donald Trump are şanse foarte mari să se confrunte cu favoriţii cursei pentru preşidenţie şi să învingă în lupta cu aceştia.

Agenţia de rating Moody Analytics a analizat trei scenarii economice cu care s-ar putea confrunta SUA în viitor, iar în cazul în care condiţiile economice actuale rămân stabile, preşedintele Donald Trump ar putea câştiga alegerile prezidenţiale din 2020. Cele trei scenarii au fost analizate şi testate şi în 1980 şi au prezis cu acurateţe câştigătorii prezidenţialelor până în 2016. Singurul caz în care nu s-a reuşit preconizarea cu succes a viitorului preşedinte a fost în 2016, atunci când Hillary Clinton ar fi trebuit să câştige, conform analizelor. Cu toate acestea, prezidenţialele din 2016 au fost câştigate de Donald Trump.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO