Business Internaţional

Trump întâmpină o nouă „rezistenţă”: Statul Texas dă în judecată Administraţia Donald Trump pentru că încearcă să anuleze DACA

Trump întâmpină o nouă „rezistenţă”: Statul...

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.05.2018, 10:46 117

Texas şi alte şase state din SUA au dat în judecată administraţia Trump, pentru că încearcă să pună capăt unui program lansat de fostul preşedinte democrat, Barack Obama, care protejează imigranţii adusi în Statele Unite în mod ilegal, relatează Reuters.

Statele au depus o plângere la Instanţa Federală din Texas şi duc o luptă legală asupra programului DACA din anul 2012, pe care preşedintele republican Donald Trump a încercat deja să îl oprească.

Trump a declarat în septembrie că va opri programul DACA şi va înceta protecţia pentru imigranţii care uneori sunt numiţi „Dreamers".

Între timp, instanţele au decis că programul poate rămâne în vigoare pentru moment, deşi noile aplicaţii nu vor fi acceptate.

Programul protejează aproximativ 700.000 de adulţi tineri, în majoritatea cazurilor hispanici şi le oferă permise de muncă pe perioade de doi ani, după care trebuie să reaplice.

„Procesul nostru se referă la statul de drept, nu la legitimitatea unei anumite politici de imigraţie", a declarat Ken Paxton, procurorul general din Texas.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO