Business Internaţional

Trump are deja planul de război făcut: Armata va ataca 52 de obiective iraniene dacă vor fi atacate ţinte americane

Trump are deja planul de război făcut: Armata va ataca...

Autor: Marinela Sarbu

05.01.2020, 04:48 1100

Preşedintele Donald Trump a declarat, sâmbătă, că Statele Unite vizează atacarea a 52 de obiective iraniene dacă Iranul va ataca poporul sau ţinte americane ca răspuns la atacul cu dronă lansat de SUA în care fost a ucis comandantul militar iranian Qassem Soleimani în Irak, potrivit Reuters.

Nearătând niciun semn că ar dori să reducă tensiunile ridicate de atacul de vineri pe care l-a ordonat, preşedintele american a emis pe Twitter o ameninţare severă la adresa Iranului.

Trump a scris că Iranul „vorbeşte cu foarte mare îndrăzneală despre vizarea anumitor ţinte ale SUA” ca răspuns la moartea lui Soleimani.

Trump a declarat că Statele Unite au "în vizor 52 de obiective iraniene” şi că unele sunt „la un nivel foarte înalt şi importante pentru Iran şi cultura iraniană, iar acele ţinte, şi Iranul însuşi, vor fi lovite foarte rapid şi foarte rău”.

„SUA nu mai doresc ameninţări!”, A spus Trump, adăugând că cele 52 de ţinte reprezintă cei 52 de americani care au fost ţinuţi ostatici în Iran după ce au fost capturaţi din ambasada SUA din Teheran în 1979.

Sâmbătă, Casa Albă a trimis o notificare oficială a atacului în temeiul Legii puterilor de război din 1973.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO