Business Internaţional

Trump anunţă că ar putea impune tarife de 10% pe iPhone-urile şi laptopurile importate din China şi aruncă în aer piaţa americană

Trump anunţă că ar putea impune tarife de 10% pe...

Autor: Alex Ciutacu

27.11.2018, 11:45 923

Preşedintele Donald Trump a sugerat că ar putea impune tarife de 10% pe iPhone-urile şi laptopurile importate din China, în cadrul unui interviu cu Wall Street Journal publicat luni.

De asemenea, el a zis că este „puţin probabil” să întârzie o creştere a tarifelor de la 10% la 25% de la data de 1 ianuarie, potrivit CNBC.

„Poate. Poate. Depinde care este cota”, a declarat preşedintele discutând despre posibilele tarife pe iPhone-uri şi laptopuri. „Adică, le pot face la 10%, iar oamenii vor accepta asta”.

Acţiunile Apple au scăzut cu 2% imediat după publicarea interviului.

Trump a anunţat că se aşteaptă să majoreze tarifele pe bunuri chinezeşti de 200 de miliarde dolari la 25%. De asemenea, a anunţat că va adăuga tarife pe bunuri în valoare de 267 miliarde de dolari care nu sunt acum tarifate, dacă cele două ţări nu ajung la o înţelegere.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO