Business Internaţional

Trichet părăseşte BCE lăsând neschimbată dobânda de politică monetară

Trichet părăseşte BCE lăsând neschimbată dobânda de politică monetară

Autor: Vlad Popescu

06.10.2011, 16:19 386

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut joi dobânda de politică monetară la 1,5%, potrivit unui comunicat prezentat joi de instituţie, şi ar putea pregăti terenul pentru posibile măsuri anticriză.

Creşterea inflaţiei din zona euro în luna septembrie a împiedicat BCE să cedeze presiunilor din exterior de a reduce dobânzile şi de a lua măsuri dure de combatere a crizei datoriilor de stat, transmite Reuters.

Analişti, investitori şi chiar politicieni europeni au cerut băncii în ultima perioadă să se implice cât mai activ, cât mai urgent în combaterea crizei, prin măsuri ca reducerea dobânzilor, inundarea pieţelor financiare cu lichiditate sau sprijinirea băncilor aflate în pericol.

BCE ar putea lansa însă măsuri de lichiditate şi de sprijin pentru bănci în conferinţa de presă care va fi susţinută în scurt timp de preşedintele instituţiei, Jean-Claude Trichet.

Şedinţa de joi a fost ultima din mandatul de opt ani al lui Trichet, care predă pe 1 noiembrie conducerea BCE lui Mario Draghi, guvernator al Băncii Italiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO