Business Internaţional

Trei întrebări de "furat" de la şeful Amazon pentru interviul de angajare

Trei întrebări de "furat" de la şeful Amazon pentru...

Autor: Alexandru Nanu

26.08.2014, 16:32 5853

Amazon a revoluţionat modul în care oamenii achiziţionează produse dintr-un magazin on-line, dar nu la început a fost doar un start-up cu o viziune mare. Deci, cum a ajuns retailer-ul online gigantul din prezent, se întreabă bloggerii de la Mashable?


E greu de spus, dar fondatorul Jeff Bezos a fost foarte atent la modul în care recruta angajaţii noi pentru companie. De fapt, în scrisoarea sa din 1998  către acţionari, la doar patru ani de la înfiinţarea Amazon, Bezos a scris: "Ar fi imposibil să ne atingem ţinta într-un mediu dinamic ca Internetul, fără oameni extraordinari ... ştacheta ridicată în abordarea noastră faţă de angajare a fost şi va continua să fie elementul cel mai important al succesului companiei. "
De atunci, Bezos i-a obligat pe managerii de resurse umane ca procesul de angajare să se desfăşoare în baza a trei întrebări importante.

1. Vei admira această persoană?

Prima regulă a lui Bezos se referă la pragul de admiraţie. El a vrut să angajeze manageri care îi admiră pe oamenii pe care îi aduc în echipele lor, nu doar invers. Luând în considerare acest criteriu, se poate spune că standardul de angajare se păstrează destul de ridicat.

2. Această persoană va ridica nivelul mediu de eficacitate al grupului din companie?

Scopul noilor veniţi în cadrul grupului, potrivit Bezos, este de a ridica nivelul companiei. Fiecare angajat trebuie să participe şi să-şi dorească o creştere a companiei sau cu propriile cuvinte ale lui Bezos: "Barul trebuie să crească continuu. Le cer oamenilor să vizualizeze compania peste cinci ani de la angajare. În acel moment, fiecare dintre ei ar trebui să se uite în jur şi să spună: Standardele sunt atât de mari acum,  mă bucur că voi ajunge să lucrez într-o asemenea companie în acest moment. "


3. Oare această persoană poate ajunge până la nivelul de superstar ?

Ultimul lucru pe care Bezos îl caută la noii angajaţi este o abilitate distinctivă sau un interes de a contribui la cultura companiei şi de a ajuta la crearea unui loc de muncă interesant şi distractiv.

Au trecut mai mult de 15 ani de când CEO-ul Amazon a scris aceste obiective de angajare, dar având în vedere succesul Amazon, sfatul lui este cu siguranţă foarte valoros şi după această perioadă de timp. Deci, dacă sunteţi interesaţi să creşteţi echipa în care lucraţi, aplicaţi aceste sfaturi. Este esenţial ca în cele din urmă să găsiţi o modalitate de a păstra procesul de angajare la un standard înalt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO