Business Internaţional

Trei afaceri pornite în urmă cu mai bine de 1.000 de ani, care încă mai funcţionează

Hotelul Nisiyama Onsen Keiunkan din Yamanashi, Japonia a fost înfiinţat în anul 705

Cele mai vechi afaceri din lume

Autor: Alexandru Nanu

26.09.2015, 17:00 4446

Un hotel din Japonia, un restaurant din Austria şi un bar din Irlanda sunt trei dintre cele mai vechi afaceri din lume, care încă mai funcţionează, având în spate o istorie de peste un mileniu, scrie Business Insider.

Longevitatea acestor afaceri este cu atât mai surprinzătoare cu cât rata medie de viaţă a unei companii este de 40-50 de ani, subliniază bloggerii americani.

Cele mai vechi afaceri din lume

1. Hotelul Nisiyama Onsen Keiunkan din Yamanashi, Japonia a fost înfiinţat în anul 705

Hotelul Nisiyama Onsen Keiunkan a fost dat în funcţiune în anul 705 şi deţine recordul Guinness pentru cea mai veche unitate de cazare din lume.
După 52 de generaţii, conform cu datele de pe site-ul Japonia Page. Secretul succesului său este un sentiment de mândrie inter-generaţii, spun angajaţii.

2. Restaurantul Stiftskeller St. Peter din Salzburg, Austria, înfiinţat în anul 803

Acest restaurant din interiorul catedralei catolice Sf. Petru din Salzburg, Austria, ar putea fi cel mai vechi restaurant ce a funcţionat continuu în Europa şi, probabil, în lume.
Restaurantul a fost, de asemenea, gazdă a nenumăraţi demnitari de-a lungul istoriei sale de 1.200 de ani, inclusiv cardinali sau regi. Recent i-au trecut pragul preşedintele american Bill Clinton şi regizorul de film Clint Eastwood.

3. Barul Sean din Athlone, Irlanda, înfiinţat în anul 900

Sean este unul dintre cele mai vechi baruri din Irlanda şi din Europa. Barul Sean este situat în inima Irlandei, pe malurile râului Shannon, la intersecţia acestuia cu Esker Riada, vechiul traseu sculptat de gheţari, care a permis trecerea călătorilor în condiţii de siguranţă prin întreaga mlaştină timp de mii de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO