Business Internaţional

Travis Kalanick, cofondator al Uber, vrea să dea o nouă lovitură: Un nou tip de hotel, construit din componente printate 3D

Travis Kalanick, cofondator al Uber, vrea să dea o nouă...

Autor: Mihai Draghici

09.02.2020, 19:47 351

Travis Kalanick, cofondator al companiei Uber, este unul dintre susţinătorii unui proiect start-up pentru lansarea unui nou tip de hotel, construit din elemente produse prin imprimare 3D pentru o reţea care să devină un fel de "Club Med pentru Mileniali", informează cotidianul Financial Times.

Compania Habitas, creată într-o tabără a festivalului din deşert "Burning Man", a colectat 20 de milioane de dolari pentru extinderea conceptului "hotelului imprimat 3D", testat în Tulum (Mexic), spre noi pieţe din Asia, Orientul Mijlociu şi Africa.

Alături de fondul personal de investiţii al lui Travis Kalanick, 10100, proiectul Habitas este susţinut de numeroşi antreprenori, printre care Tim Steiner, directorul reţelei de supermarketuri online Ocado, Justin Mateen, cofondator al aplicaţiei de întâlniri Tinder, miliardarul indian din domeniul publicităţii online Div Turakhia şi investitorii în tehnologii online Maurice Salem, Shervin Pishevar, Mike Novogratz şi Jonathan Teo.

Oliver Ripley, care a confondat Habitas iniţial ca fiind o companie pentru organizarea de evenimente, a declarat că a petrecut şase luni pentru construirea bazei de investiţii, care va acţiona ca un fel de grup de consiliere pentru extinderea reţelei hoteliere.

Oliver Ripley se aşteaptă să existe opt locaţii până la sfârşitul acestui an şi 10-12 anul viitor. Un hotel va fi deschis în Namibia luna aceasta. El a vizitat recent Arabia Saudiă şi Bhutan, pentru a explora zone de construire a hotelurilor.

Având camere care vor costa 200-400 de dolari pe noapte, Habitas va funcţiona ca un model între hostelurile tradiţionale şi hotelurile de cinci stele, fiind destinat turiştilor din generaţia milenialilor (persoanele născute în perioada 1980-2000) care caută mai degrabă vacanţe pentru socializare decât "un spaţiu de lux", potrivit lui Oliver Ripley.

"Ne concentrăm mai mult pe oameni, pe comunitate, pe experienţe, ceva precum Club Med penru generaţia noastră. Ce este echivalentul Cub Med pentru noi? Experienţe incredibile cu mâncare, muzică, cu tipul potrivit de confort, nu cu cele mai luxoase spa-uri, ci prin reconectare", explică Oliver Ripley.

Compania îşi construieşte propriile camere de hotel în Mexic utilizând tehnologie de imprimare 3D. Structurile de bază sunt fabricate şi transferate spre locaţii, unde pot fi adaptate specificităţii regiunii. Potrivit lui Oliver Ripley, pot fi construite 100 de camere hoteliere lunar: "Le asamblăm precum Lego". Tehnica folosită este similară cu cele ale companiilor start-up precum Katerra, din grupul Soft-Bank, care construiesc case modulare. În acest mod, hotelurile din lanţul Habitas pot fi construite înr-un interval cuprins între şase şi nouă luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO