Business Internaţional

Tranziţia energetică în Marea Britanie: Interzice vânzarea sacilor de cărbune şi lemn umed pentru cei care se încălzesc la sobă

Cetăţenii care deţin cuptoare sau sobe, adică cei care se încălzesc cu lemne, nu vor mai avea voie să cumpere cărbune sau lemn umed pentru, sub o nouă legislaţie anti-poluare care va intra în vigoare în Marea Britanie începând de anul viitor.

Eliminarea cărbunelui şi a lemnului umed de la vânzare– considerate a fi două dintre cele mai mari surse de poluare provenite din încălzirea gospodăriilor, în principal – reprezintă un pas important în lupta Marii Britanii împotriva poluării, susţine guvernul britanic, citat de BBC.

Sacii de buşteni care se vând în magazine şi în benzinării conţin de cele mai multe ori lemn umed, un tip de lemn cunoscut pentru că produce mai mult fum.

Cetăţenii ar trebui să facă tranziţia înspre „alternative mai curate”, consideră guvernul.

Planurile referitoare la această legislaţie au fost anunţate iniţial în urmă cu 18 luni, însă abia acum Departamentul pentru Mediu, Alimentaţie şi Mediul Rural a confirmat că acest proiect merge înainte.

Guvernul vede cuptoarele pe lemne şi celelalte metode de încălzire a locuinţelor care au la bază lemn sau cărbune drept cele mai mari surse de PM 2.5 – particule alcătuite din cărbune, praf şi funingină, care se regăsesc şi în smog – care pot ajunge uşor în plămâni şi în sânge.

Astfel, vânzarea tradiţionalilor saci de cărbune va fi eliminată până în februarie 2021, iar vânzarea cărbunelui direct către consumatori va fi oprită total până la finalul anului 2023.

Vânzarea lemnului umed în cantităţi mici, adică mai puţin de 2 metri cubi va înceta începând cu februarie 2021. Pentru cantităţile mai mari lemnul va fi vândut alături de indicaţii referitoare la uscarea acestuia înainte de utilizare.

Mutarea face parte din planul guvernului de a reduce emisiile de PM 2.5 cu 46% până în 2030.

 
 
 
 
 
 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.