Business Internaţional

Tranzactiile pe NYSE s-au oprit 90 de minute

11.06.2001, 00:00 15



Tranzactiile la bursa din New York (NYSE) au fost oprite pentru mai bine de 90 de minute in sedinta de tranzactionare de vineri dimineata din cauza unor probleme tehnice, aceasta fiind a doua oara in cei trei ani de functionare a bursei americane cand este intrerupt procesul de tranzactionare.

Problemele tehnice, care au fost generate de un upgrade in echipamentele software, reprezinta o bila neagra pentru presedintele bursei, Richard Grassso, care a fost cel care a introdus upgrade-uri electronice la sistemele de tranzactionare ale bursei americane.

"Vom analiza ceea ce s-a intamplat toata aceasta saptamana in vederea gasirii unor explicatii" a precizat Grasso. Oprirea tranzactionarii la bursa americana s-a petrecut pe fondul unei cresteri a dependentei tehnologice a incintelor de tranzactionare, pentru a face fata unor volume maimari de tranzactii.

Problemele NYSE au avut un efect negativ asupra celorlalte piete americane, care au pierdut din atractivitate.

American Stock Exchange, care tranzactioneaza volume mari de actiuni pentru produse derivate (cum sunt contracte futures si options bazate pe actiunile NYSE), a oprit tranzactiile pe perioada cat bursa din New York a intampinat probleme tehnice.

Problemele au fost generate de un upgrade la un program software introdus pe opt dintre cele 17 statii specializate pentru tranzactii.

Fiecare dintre aceste statii este responsabila pentru administrarea fluxurilor de actiuni pentru anumite tipuri de actiuni, astfel ca directorii NYSE au decis suspendarea intregului proces de tranzactionar in locul inchiderii doar a unei jumatati dintre tranzactiile efectuate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO