Business Internaţional

Tranzacţie ”în casă” în alianţa Renault-Nissan: Gigantul auto japonez este în discuţii să cumpere participaţia de 15% deţinută de statul francez la Renault

Tranzacţie ”în casă” în alianţa Renault-Nissan:...

Autor: Alex Ciutacu

07.03.2018, 19:15 526

Renault şi Nissan sunt pe cale să îşi consolideze parteneriatul, încât producătorul japonez este în discuţii cu statul francez pentru a achiziţiona participaţia de 15% deţinută la Renault, potrivit Reuters.

Producătorii sunt în negocieri cu oficialii guvernamentali cu privire la propunerile înaintate de şeful Renault-Nissan, Carlos Ghosn, care îşi doreşte ca Parisul să renunţe la influenţa pe care o are în board-ul Renault, relatează sursele citate de Reuters.

Însă tranzacţia întâmpină probleme – nu doar din partea sensibilităţii politice duse la extrem din Franţa – şi este în aşteptare pentru acordul guvernamental. Pentru a finaliza achiziţia, aceasta trebuie să fie atât în interesul francezilor cât şi în interesul japonezilor, evitând impresia de preluare.

„Orice discuţie cu privire la o tranzacţie de participaţiuni care implică Renault, Nissan sau statul francez, sunt doar speculaţii momentan”, a transmis Jonathan Adashek, purtător de cuvânt al alianţei Renault-Nissan.

Oficialii statului francez nu au răspuns la cererea Reuters pentru comentarii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO