Business Internaţional

Tranzacţie gigant: Compania europeană de food delivery Just Eat Takeaway.com fuzionează cu americanii de la Grubhub într-o tranzacţie de 7,3 miliarde dolari, după ce Uber Eats a ieşit de la masă

Tranzacţie gigant: Compania europeană de food delivery...

Autor: Alex Ciutacu

11.06.2020, 13:10 221

Compania europeană de food delivery Just Eat Takeaway.com va fuziona cu rivalii din piaţa americană Grubhub, într-o tranzacţie estimată la 7,3 miliarde dolari, potrivit CNBC.

Fuziunea va aduce împreună doi dintre cei mai mari jucători din lume pe această piaţă şi va da naştere unei companii cu o valoare de piaţă de 7,3 miliarde dolari.

Tranzacţia merge înainte după ce negocierile dintre Grubhub şi Uber Eats au eşuat, pe fondul presiunilor venite dinspre autorităţile de concurenţă. Deşi companiile s-au înţeles la preţ, nu au putut conveni modul în care Uber va ajuta Grubhub să treacă de reglementatori.

„La fel ca ridesharing-ul, industria de food delivery are nevoie de consolidare pentru a-şi atinge potenţialul maxim în relaţia cu restaurantele şi consumatorii. Asta nu înseamnă că suntem interesaţi să închidem orice tranzacţie, la orice preţ, cu orice jucător”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Uber.

În timp ce tranzacţia dintre Grubhub şi Uber ar fi combinat doi dintre jucătorii aflaţi în top trei pe piaţa americană de food delivery, tranzacţia cu Just Eat ar putea trece mai uşor de autorităţile de concurenţă.

Cele două companii se aşteaptă ca tranzacţia să se finalizeze în primul trimestru din 2021. Matt Maloney, CEO-ul Grubhub, se va alătura echipei de management din Just Eat şi va conduce noul business pe regiunea America de Nord. Mai mult, doi directori ai Grubhub vor intra în board-ul Just Eat, conform detaliilor oficiale transmise.

Autoritatea britanică pentru concurenţă a aprobat în aprilie fuziunea dintre compania britanică Just Eat şi olandezii de la Takeaway. La acel moment, Autoritatea a explicat că Takeaway nu ar fi putut să reintre în piaţa britanică pe cont propriu la un nivel semnificativ fără această fuziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO