Business Internaţional

Tranzacţie eşuată: Gigantul LVMH, care deţine Louis Vuitton şi Dior, renunţă la achiziţia celebrului producător american de bijuterii Tiffany, o afacere de 16,2 mld. dolari

Tranzacţie eşuată: Gigantul LVMH, care deţine Louis...

Autor: Eduard Ivanovici

09.09.2020, 15:25 541

LVMH, companie care deţine branduri precum Louis Vuitton, Moët, Hennessy şi Givenchy, a renunţat la achiziţia în valoare de 16,2 miliarde de dolari a producătorului american de bijuterii Tiffany, conform CNBC.

Gigantul francez a declarat că acordul semnat în noiembrie 2019 implică un termen limită ce expiră pe 20 noiembrie 2020. Însă Tiffany a solicitat extinderea termenului până pe 31 decembrie, iar ministrul francez de externe a sugerat data de 6 ianuarie 2021 având în vedere taxele impuse de Statele Unite asupra bunurilor din Franţa.

The Wall Street Journal scrie că lanţul de bijuterii a intentat un proces în statul american Delaware în ideea de a forţa încheierea acordului, declarând că cerinţele guvernului francez nu au niciun fundament legal.

Pandemia de coronavirus a lovit puternic sectorul produselor de lux, vânzările din magazinele Tiffany scăzând cu 44%, fapt ce a generat tot mai multe dubii în ceea ce priveşte acordul cu LVMH. Investitorii cred că firma franceză a oferit o sumă mult prea mare, iar CEO-ul LVMH – Bernard Arnault – intenţiona să scadă preţul de achiziţionare a producătorului de bijuterii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO