Business Internaţional

Tranzacţie cu guvernul? Huawei ar putea vinde divizia de smartphone-uri low-cost Honor către guvernul din Shenzhen, într-o tranzacţie de peste 15 miliarde dolari

Tranzacţie cu guvernul? Huawei ar putea vinde divizia de...

Autor: Alex Ciutacu

10.11.2020, 11:59 219

Gigantul Huawei ar plănui vânzarea diviziei de smartphone-uri low-cost Honor către un consorţiu de investitori din care face parte guvernul din Shenzhen şi furnizorul de servicii de IT Digital China. Tranzacţia s-ar ridica la peste 15,2 miliarde dolari, potrivit Reuters.

Planul ar veni în contextul în care restricţiile impuse de americani, prin care companiile din SUA nu mai pot fi furnizori pentru gigantul Huawei Technologies, împing activitatea companiei către o transformare.

Mai mult, dacă această tranzacţie merge înainte arată că Huawei nu se aşteaptă la o schimbare de optică din partea americanilor, chiar dacă administraţia Trump va fi înlocuită de administraţia Biden.

Tranzacţia ar urma să cuprindă aproape toate activele Honor, printre care brandul, capacităţile de cercetare şi dezvoltare şi lanţurile de furnizori. Sursele citate de agenţia de presă spună că Huawei ar putea anunţa tranzacţia duminică.

Digital China, principalul distribuitor al device-urilor Honor, ar urma să devină unul dintre cei mai mari acţionari ai companiei Honor Terminal, cu o participaţie de aproape 15%. Compania Honor Terminal a fost înscrisă ca entitate separată în luna aprilie şi este controlată în totalitate de Huawei.

Compania Digital China plănuieşte să finanţeze tranzacţia printr-o serie de împrumuturi bancare. În cadrul tranzacţiei, Digital China va fi însoţită de cel puţin trei firme de investiţii controlate de guvernul hub-ului Shenzhen. Fiecare dintre fonduri ar urma să deţină între 10 şi 15% din Honor Terminal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO