Business Internaţional

Tractor Porsche, scos la licitaţie pentru 7.000 de euro

Tractor Porsche, scos la licitaţie pentru 7.000 de euro

Autor: Ştefan Stan

18.04.2016, 15:51 354

În cadru licitaţiei Machine Age, organizată de Artmark pe 19 aprilie, va fi scos la vânzare un tractor Porsche Junior 108T în stare perfectă de funcţionare, potrivit unui anunţ al casei de licitaţii.

Tractorul din licitaţie a fost produs în 1959 şi cel mai probabil realizat într-o fostă fabrică de zeppeline, unde era realizate modelele Porsche până în 1963. Preţul de pornire este 7.000 euro.

Junior 108T are un ambreiaj automat, întrucât Franz Porsche credea că este mult mai uşor de folosit de fermieri.  

Înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial, Franz Porsche lucra la două proiecte, unul privind construcţia maşinii populare, celebra maşină Beetle, iar celălalt privind  producţia unei maşini agricole – modelul tractorului din licitaţia Artmark. Odată cu venirea războiului, toate activităţile au fost sistate. După război, Franz Porsche a fost încarcerat pe motiv că era partizan al nazismului, fiind eliberat după un an în schimbul cedării planurilor tractorului statului german. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO