Business Internaţional

Topul celor mai bune ţări în care să locuieşti. Din top 10, şapte sunt europene. Galerie FOTO

Autor: Greta Bogdan

06.11.2016, 16:44 5587

Un nou studiu arată care sunt ţările cu cel mai ridicat nivel al prosperităţii din lume. Dacă banii dintr-o economie reprezentau principalul factor luat în considerare până acum de cercetători, Institutul internaţional Legatum din Londra a realizat un studiu mai amplu, în cadrul căruia s-au luat în calcul mai mulţi factori, potrivit Business Insider. 

Organizaţia a comparat 104 variabile pentru a ajunge la aceste rezultate. Astfel, ele includ atât indicatorii tradiţionali precum PIB-ul per capita sau numărul locuitorilor care au job-uri full time, dar şi factori mai interesanţi ca numărul serverelor sigure pe care le deţine o ţară sau cât de bine odihniţi se simt oamenii după rutina de zi cu zi, mai scrie Business Insider. 

Astfel, variabilele au fost împărţite în nouă subindici: calitatea economiei, mediul de afaceri, guvernarea, educaţia, sănătatea, siguranţa şi securitatea, libertatea personală, capitalul social, dar şi mediul natural. 

Indexul cuprinde date despre 149 de ţări din întreaga lume care au cea mai mare transparenţă a datelor. În ultimii şapte ani în care a fost publicat studiul, Norvegia s-a aflat în top, însă în 2016 o altă ţară se află pe primul loc în clasament. 

În galeria foto veţi găsi ţările cu cel mai mare nivel de prosperitate din lume, aşa cum arată studiul britanicilor. 

Click AICI pentru Galeria FOTO

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO