Business Internaţional

Topul celor mai bine plătiţi actori. Dwayne Johnson, în fruntea listei

Topul celor mai bine plătiţi actori. Dwayne Johnson,...

Autor: Cătălin Azinicăi

26.08.2016, 11:58 418

Dwayne Johnson se află în fruntea listei celor mai bine plătiţi actori, publicată recent de revista Forbes.

"The Rock" i-a depăşit pe toţi ceilalţi actori din topul realizat de revista Forbes, după ce, în acest an, actorul a câştigat 64.500.000 de dolari.

Pentru Dwayne, suma înseamnă mai mult decât dublul venitului său de anul trecut.

Proiectele care i-au rotunjit cel mai bine veniturile, au fost "Central Intelligence", noul "Baywatch", şi bineînţeles "Fast and Furious 8".

Jackie Chan se află şi el în topul realizat de Forbes, cu un venit de 61 milioane de dolari, datorită filmelor lansate în China, în acest an, iar Matt Damon este al treilea pe listă, cu un venit de 55 milioane dolari, datorită filmului "The Martian".

Un sfert dintre actorii de pe listă sunt actori din afara Statelor Unite ale Americii.

Shahrukh Khan, actorul indian de la Bollywood, se numără şi el pe listă, după ce a câştigat 33 de milioane de dolari, anul acesta.

Jennifer Lawrence a condus lista celor mai bine platite actriţe, pentru al doilea an consecutiv. Filmele care i-au adus lui Lawrence venituri masive au fost "Hunger Games", partea a 2-a de la "Mockingjay" şi "Passagers", care urmează apară.

Doar patru actriţe au câştigat mai mult de 20 milioane de dolari, anul acesta, iar acestea sunt Lawrence, Melissa McCarthy, Scarlett Johansson şi Jennifer Aniston.

Dwayne Johnson a devenit în ultimii ani unul dintre actorii care generează cele mai mari încasări la Hollywood, în principal graţie evoluţiei sale spectaculoase din filmele francizei "Furios şi iute".

Actorul s-a remarcat şi în alte filme de succes, precum "Mumia revine/ The Mummy Returns", "Dă-te mare şi tare!/ Be Cool", "Plan de joc/ The Game Plan", "Zâna Măseluţă/ Tooth Fairy", "Călătoria 2: Insula misterioasă/ Journey 2: The Mysterious Island", "Trage tare şi te scoţi/ Pain & Gain", " G.I. Joe: Represalii/ G.I. Joe: Retaliation" şi "Hercules".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO