Business Internaţional

Top 10 ponturi pentru o vacanţă aproape gratis în destinaţii exotice. Ce trebuie să ştii ca să pleci în sejur în Maroc sau în Dubai cu doar 200 de euro în buzunar

Top 10 ponturi pentru o vacanţă aproape gratis în...

Autor: Gândul

11.08.2018, 20:05 865

Cu un plan de geniu, creativitate şi mult curaj, te poţi aventura într-o vacanţă de lux cu un buget neaşteptat de mic. La ora de limbă latină, pe care mulţi dintre noi nu au frecventat-o din motive uşor de înţeles, cuvântul ”lux” are cu totul altă definiţie decât ”mulţi bani”. Înseamnă lumină. La fizică, luxul este o unitate de măsură a intensităţii luminii. Unde vreau să ajung? Luxul nu costă. Bucuria de a călători nu este rezervată doar celor cu bugete uriaşe de vacanţă. Poţi ajunge în locuri pe care agenţiile de turism le numesc ”exotice” cu banii pe care îi ai în buzunar acum. Află de aici cum!

Pentru început, aş preciza că îţi poţi pierde timpul cu acest text chiar dacă nu eştisau nu ţi-ai propus să fii un globe-trotter, ai un job cu 21 zile de concediu pe an şi un salariu mediu pe economie. Sunt ponturi universale de călătorie, utile în orice bagaj de vacanţă şi către orice destinaţie. Sigur, după ce ai pus degetul pe hartă, este necesară o documentare aplicată asupra destinaţiei pe care ai ales-o. Dar până atunci, de aici vei afla câteva lucruri concrete despre siteurile pe care le poţi consulta, preţuri şi trucuri pentru o economie substanţială de buget. Unele sugestii sunt de bun simţ, însă – poate – sunt atât de simple şi la îndemână, încât nu le-ai luat în calcul. Vestea bună este că oamenii de ştiinţă au statuat că vei avea de câştigat mii de noi conexiuni neuronale cu fiecare experienţă care presupune un comportament adaptiv la situaţii necunoscute. Cum este şi vacanţa în care tocmai te pregăteşti să pleci.

Ghid aproape complet pentru vacanţe DIY (do it yourself)

1. Oferte Last Minute vs. rezervare din timp

Prima estimare a unui buget de călătorie începe cu costul cazării. În funcţie de apetitul pentru risc, poţi opta pentru o rezervare din timp sau pentru una dintre ofertele last-minute ale agenţiilor şi lanţurilor hoteliere. Ambele variante reduc substanţial costurile unei vacanţe în destinaţii exotice, altfel extrem de costisitoare. Unele oferte includ la pachet şi transportul, aşa că poţi avea de la început o imagine destul de clară asupra costului total al călătoriei.

Un pachet last-minute asigură un discount de cel puţin 30 – 40% faţă de preţul de listă. Dezavantajul e că trebuie să fii deja pe picior de plecare când alegi destinaţia şi să ai banii puşi deoparte pentru întreagă excursie. Şi, desigur, ajută mult să fii deschis către aventură, ceva adrenalină şi un minim risc pe care îl presupune orice călătorie planificată pe genunchi, în ultimul moment.

Citiţi continuarea AICI

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO