Business Internaţional

Top 10 obsesii ale anului 2010

Top 10 obsesii ale anului 2010

Autor: Radu Racu

04.12.2010, 00:01 29

Editorii de la diziviza de ştiri a Yahoo au făcut o listă cucele mai căutate subiecte ale anului 2010, fie vedete, gadgeturi,cărţi sau seriale. Iată principalele 10 obsesii ale acestui an, înviziunea lor:

1. iPhone. Generaţia a patra a telefonuluiprodus de Apple a lansat o isterie virtuală, mai ales după cemodelul a apărut cu probleme de receşţie a semnalului din cauzamodului inedit de amplasare a antenei, pe marginea exterioară adispoziivului.

2. Lindsay Lohan. Fetiţa cuminte a Americiitransformată în vampă peste noapte, apoi în stea în revenire pefondul campaniilor umanitare la care a participat a generat uninteres masiv în mediul online.

3. iPad. Al doilea gasget minune al celor de laApple are meritul de a fi creat o nouă piaţă care atrage milioanede cumpărători în fiecare lună. Gadgetul are deja o pleiadă deconcurenţi anunţaţi, dintre care cel mai prolific de până acum estetableta Galaxy Tab , de la Samsung.

4. Glee. Serial american de televiziune care acunoscut o explozie de popularitate, reuşind în doar un sezon săîntreacă audienţe record înregistrate de show-uri ca AmericanIdol.

5. Jersey Shore. Reality Show difuzat de MTV,în care opt tineri îşi petrec vara împreună într-o casă de vacanţăde la malul mării.

6. Facebook. Reţeaua de socializare care agenerat şi un film de succes a uluit lumea întreagă când a anunţatanul acesta că are peste 500 de milioane de membri şi ţinteştepragul de 1 miliard. Facebook a fost în centrul atenţiei şi dincauza vulnerabilităţilor legate de datele confidenţiale aleutilizatorilor.

7. Căpuşele. S-au extins cu repeziciune înmajoritatea zonelor din New York, creând o reală problemă desănătate pentru unul din cele mai mari oraşe din lume.

8. Partida de Ceai (TEA Party - Taxed EnoughAlready (Pre Multe Taxe). Manifestare socială în SUA împotrivasistemului fiscal împovărător.

9. Brăţări de plastic. Modă inventată de doidesigneri japonezi care au scos brăţările din pubele de gunoi,devenită ulterior un trend naţional în rândul tinerelor din SUA,care generează acum venituri de mai multe miliarde de dolari.

10. Trilogia scriitorului Stieg Larsson.Autorul suedez a publicat trei romane poliţiste, după care s-aufăcut deja două ecranizări. Cărţile sale au generat cea mai mareisterie în librării de la ultima carte Harry Potter până înprezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO