Business Internaţional

Tony Blair: Marea Britanie trebuie să menţină "deschise toate opţiunile" în relaţia cu UE

Tony Blair: Marea Britanie trebuie să menţină...

Autor: Mihai Draghici

04.07.2016, 14:26 166

"Dacă voinţa cetăţenilor se schimbă, după cum arată situaţia post-referendum, atunci de ce nu am recunoaşte acest lucru?!", a declarat Tony Blair, notând că alegătorii care au votat în favoarea rămânerii ţării în UE (48%) se simt "privaţi de reprezentativitatea dreptului la vot".

Premierul demisionar David Cameron şi liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, au exclus posibilitatea organizării unui nou referendum. Întrebat despre o astfel de idee, Tony Blair a declarat: "Trebuie să menţinem deschise toate opţiunile; acest lucru înseamnă că trebuie să luăm decizii în funcţie de evoluţia dezbaterii politice".

"În momentul de faţă, decizia este de ieşire din UE. Dar nu ştim spre ce ne îndreptăm. Dacă în negocierile cu Europa devine clar, spre exemplu, că nu mai avem acces la piaţa unică şi că trebuie să ne bazăm pe Organizaţia Mondială a Comerţului pentru a reveni la unele acorduri, atunci punctul meu de vedere este: suntem suverani, trebuie să ne păstrăm deschise opţiunile", a subliniat Tony Blair.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO