Business Internaţional

Toată lumea intră în piaţa criptomonedelor: După o creştere de 2230%, VeChain a anunţat că va colabora cu BMW şi cu Oxford University

Toată lumea intră în piaţa criptomonedelor: După o...

Autor: Alex Ciutacu

03.03.2018, 14:57 814

Compania VeChain, care deţine criptomoneda VEN a anunţat oficial că va colabora cu producătorul german BMW.

Zvonurile cu privire la parteneriatul dintre VeChain şi BMW circulă de câteva luni prin piaţa criptomonedeor, însă astăzi, CEO-ul VeChain, Sunny Lu a confirmat informaţia, în cadrul evenimentului de rebranduire în urma căruia moneda digitală a devenit VeChain Thor.

Cu toate acestea, BMW nu este prima companie producătoare de automobile care a încheiat un parteneriat cu o firmă de blockchain. Recent, germanii de la Volkswagen au anunţat o colaborare cu compania IOTA, prin care va avea acces la baza de date masivă a companiei de blockchain.

Prezenţa din ce în ce mai evidentă a tehnologiilor IoT forţează companiile să obţină acces la baze de date vaste, iar firmele de blockchain pariază pe acest segment, bazându-se pe eficienţa tehnologiei ledger.

În urma procesului de rebranduire, VeChain a devenit VeChain Thor. O astfel de mişcare de marketing s-a dovedit eficientă pentru criptomonede precum Raiblocks, care s-a rebranduit în NANO, ceea ce a dus la o creştere masivă a preţului.

VeChain Thor a anunţat şi o colaborare cu Oxford University, care va ajuta în cadrul VeResearch la dezvoltarea tehnologică a platformei VeChain Thor.

VEN a fost lansată la 0,24 dolari şi valorează astăzi 5,5 dolari, înregistrând o creştere de 2230%. Maximul a fost atins la sfârşitul lunii ianuarie când moneda a ajuns la valoarea de 9,37 dolari. Capitalizarea totală de piaţă a VEN este de 2,7 miliarde de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO