Business Internaţional

Timothy Geithner ar putea pleca de la conducerea Trezoreriei americane

Timothy Geithner ar putea pleca de la conducerea Trezoreriei americane
01.07.2011, 09:47 162

Secretarul Trezoreriei americane Timothy Geithner ar putea plecade la conducerea instituţiei la sfârşitul acestui an, dar nu va luanicio decizie în acest sens decât după terminarea negocierilor cuprivire la limita de îndatorare a SUA, au declarat surse apropiateacestuia, citate de Bloomberg.

În mod oficial, Geithner a spus că speculaţiile privind plecareas-a au fost alimentate de faptul că acesta a decis să se mute înNew York, pentru ca fiul său să termine liceul acolo.

Geithner a declarat că va rămâne în postul de şef al Trezorerieipentru "viitorul apropiat", evitând o întrebare venită din parteajurnaliştilor legată de planurile de viitor, după ce în presă auapărut informaţii legate de părăsirea de către acesta aadministraţiei Obama.

"Nu am lucrat decât în sectorul public. Trăiesc pentru asta.Este singurul lucru pe care l-am făcut şi în care cred", a spusGeithner. "Avem multe obstacole de trecut ca ţară şi o să continuiîn viitorul apropiat".

Geithner nu a luat o decizie finală şi nu o va face decât dupăce va fi rezolvată problema limitei de îndatorare a SUA, conformsurselor.

Şeful Trezoreriei a declarat că SUA riscă intrarea înincapacitate de plată dacă Congresul nu va ridica până la data de 2august limita de îndatorare de la 14.300 miliarde de dolari cât eîn prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO