Business Internaţional

TikTok reuşeşte să treacă peste interdicţia din Statele Unite, după două luni de incertitudini, în care dialogul dintre compania-mamă ByteDance şi administraţia Trump a fost aproape inexistent

TikTok reuşeşte să treacă peste interdicţia din...

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2020, 10:00 176

Departamentul de Comerţ din SUA a întrerupt interdicţia asupra platformei de video-sharing TikTok, anunţă BBC.

În consecinţă, circa 100 de milioane de utilizatori vor putea să folosească aplicaţia pe teritoriul Statelor Unite.

Compania-mamă ByteDance a anunţat în septembrie că va încheia un acord cu retailerul Walmart şi producătorul de software Oracle, într-o efort de mutare a operaţiunilor din SUA către o nouă entitate numită TikTok Global.

Preşedintele Donald Trump a susţinut iniţial înţelegerea, însă TikTok a declarat că nu a mai primit feedback din partea guvernului american de aproximativ două luni.

În ultimul an, liderul de la Casa Albă a declarat în mod constant că TikTok reprezintă o ameninţare asupra securităţii Statelor Unite, anunţând spre sfârşitul verii că aplicaţia trebuie vândută unei companii americane dacă intenţionează să opereze în continuare pe teritoriul ţării.

Trump şi Secretarul de Stat Mike Pompeo au declarat că datele utilizatorilor americani ar putea ajunge pe mâinile guvernului de la Beijing, însă nu au oferit până acum nicio dovadă palpabilă care să le susţină acuzaţiile.

În prezent, ByteDance se află în discuţii cu un grup pe investitori, incluzându-i aici pe americanii de la Sequoia, într-o încercare de a aduce evaluare grupului chinez la pragul de 180 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO