Business Internaţional

The New York Times: Te poţi reinfecta cu noul coronavirus? Este foarte improbabil, potrivit experţilor

The New York Times: Te poţi reinfecta cu noul...

Autor: Mihai Draghici

01.08.2020, 23:31 530

Reinfectarea cu noul coronavirus este improbabilă, afirmă specialişti citaţi de cotidianul The New York Times, explicând că, în cazurile reapariţiei rezultatelor pozitive la teste, este vorba de aceeaşi boală, care nu se vindecase total.

Relatările sunt alarmante. O femeie din Los Angeles părea că se vindecase de Covid-19, dar, după câteva săptămâni, starea i s-a înrăutăţit şi iar rezultatele analizelor au apărut din nou pozitive. Un medic din New Jersey a susţinut că unii pacienţi s-au reinfectat cu noul coronavirus. Iar alt doctor a afirmat că unii oameni se confruntă cu recidivarea bolii, într-o formă mult mai severă.

Aceste relatări generează stări de anxietate pentru unii oameni, care se tem că vor avea din nou Covid-19, vor avea simptome grave şi nu îşi vor mai reveni niciodată din coşmarul pandemiei. Aceste informaţii alimentează temerile că nu vor putea atinge imunitatea comunitară - situaţia finală, în care virusul nu va mai putea găsi suficiente victime pentru a mai reprezenta o ameninţare letală.

Însă relatările sunt doar informaţii fără dovezi despre reinfectare, potrivit experţilor care cercetează virusurile. "Nu am auzit de vreun caz în care acest lucru să fie demonstrat fără dubiu", afirmă Marc Lipsitch, epidemiolog la Facultatea de Sănătate Publică T.H. Chan a Universităţii Harvard.

Alţi experţi oferă asigurări mai clare. Deşi se cunosc puţine lucruri despre coronavirus, la doar şapte luni de la începerea pandemiei, noul virus se comportă la fel ca multe altele, afirmă ei, exprimând încredere că imunitatea comunitară poate fi atinsă printr-un vaccin.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO