Business Internaţional

The New York Times isi va reduce formatul

19.07.2006, 18:46 17

Cotidianul american The New York Times a anuntat ca va reduce formatul paginilor, ingustandu-le cu aproximativ patru centimetri si ca va inchide tipografia din Edison, statul New Jersey, titreaza ziarul american.
Schimbarile, care vor fi efectuate incepand cu aprilie 2008, vor fi completate de o noua paginare, care va duce la pierderea a 250 de locuri de munca. Mai multe ziare americane de format mare si-au micsorat publicatiile, scazand astfel din costurile de tiparire, pe fondul migrarii cititorilor spre publicatiile on-line si al scaderii veniturilor obtinute din publicitate.
Oficialii The Times au precizat ca vor renunta la operatiunile de tiparire din Edison si ca se vor concentra pe cele locale de la noua tipografie din College Point, statul Queens. In urma acestei schimbari numarul angajatilor implicati in productie va fi micsorat cu 800 de persoane, aproximativ o treime din numarul total.
Inchiderea tipografiei din Edison va reduce cheltuielile ziarului cu aproximativ 33,5 milioane de euro pe an, din care 23,9 mil. euro prin consolidarea operatiunilor la noua tipografie si 9,6 mil. euro prin reducerea formatului. Inchizand tipografia din Edison, The New York Times va renunta la investitii de aproape 40 mil. euro.
Ziarul va cheltui aproximativ 120 mil. euro pentru a combina operatiunile de la College Point si pentru a achizitiona o noua masina tipografica.
Cotidianul va renunta prin reducerea formatului la 5 procente din spatiul alocat stirilor. Daca ar fi redus doar paginile, atunci The New York Times ar fi pierdut 11% din suprafata totala a ziarului. Bill Keller, directorul executiv al The Times, a declarat ca o asemenea pierdere ar fi mult prea mare. El a mai spus ca se vor adauga noi pagini pentru a recupera din pierderile de format.
Dupa parerea lui, un spatiu mai mic alocat stirilor va necesita o editare mai atenta a materialelor, precum si prezentarea lor mai succinta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO