Business Internaţional

Tesla se apropie de un nou record trimestrial în ceea ce priveşte vânzările: Elon Musk poate debloca un nou bonus de câteva miliarde de dolari

Tesla se apropie de un nou record trimestrial în ceea ce...

Autor: Eduard Ivanovici

22.09.2020, 18:03 853

Tesla este pe punctul de a atinge un nou record trimestrial în ceea ce priveşte vânzările de maşini, fapt ce i-au putea aduce lui Elon Musk al patrulea bonus de câteva miliarde de dolari de anul acesta, notează CNN.

Pentru a stabili un nou record, Tesla trebuie să depăşească cele 112.000 maşini vândute în T4/2019. De atunci, închiderea fabricii din California a îngreunat semnificativ producţia şi vânzările, însă Musk le-a spus recent angajaţilor că recordul este pe cale de a fi doborât în al treilea trimestru din 2020.

„Este extrem de important să menţinem output-ul fabricii la un nivel cât se poate de ridicat în următoarele 10 zile”, a declarat fondatorul producătorului de maşini electrice.

Musk nu primeşte un salariu direct, ci un pachet aprobat de acţionari în 2018 care se bazează pe valoarea de piaţă a Tesla şi o serie de repere pentru creşterea companiei. CEO-ul a primit deja două pachete anul acesta, ambele valorând 3,2 miliarde de dolari dacă luăm în calcul valoarea actuală a firmei.

Tesla a devenit anul acesta cel mai valoros constructor auto la nivel mondial, iar acţiunile au crescut cu peste 400% de la începutul lui 2020 până în prezent.

În 2018, Elon Musk a făcut un pariu cu acţionarii companiei: în 10 ani, Tesla va atinge venituri de 175 de miliarde de dolari, cu un profit de 14 miliarde şi o capitalizare de 650 de miliarde de dolari.

Momentan, preţul unei acţiuni este de 420 de dolari, iar valoarea de piaţă trece de 391 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO