Business Internaţional

Tesla revine pe plus: Acţiunile au crescut cu 20%, cea mai bună performanţă zilnică din ultimul an. Averea lui Elon Musk creşte cu 25 mld. dolari

Averea lui Musk ajunge acum la 174 de miliarde de dolari, cu şase miliarde sub cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos

Averea lui Musk ajunge acum la 174 de miliarde de dolari, cu şase miliarde sub cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos

Autor: Eduard Ivanovici

10.03.2021, 15:48 259

Acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla au crescut cu aproape 20% la sfârşitul şedinţe de tranzacţionare de ieri, recuperând pierderile suferite în ultimele săptămâni, de vreme ce vânzările din China au început să înregistreze rezultate promiţătoare, iar un analist şi-a revizuit în creştere estimările legate de companie.

Averea CEO-ului Elon Musk a ajuns astfel la 174 de miliarde de dolari, după o creştere de 25,1 miliarde.

Raliul, care a adus un plus de peste 100 de miliarde de dolari capitalizării bursiere a firmei, a pus capăt unei serii de cinci zile de pierderi pe Nasdaq. Anterior, Pierre Ferragu – analist în cadrul firmei de cercetare New Street Research – şi-a schimbat ratingul pentru Tesla de la „neutral” la „buy” şi a mărit preţul ţintă de la 578 la 900 de dolari, transmite Reuters.

Preţul unei acţiuni Tesla a ajuns astfel la 673,58 dolari după cea mai bună performanţă zilnică din februarie 2020 încoace. Totuşi, acţiunile rămân cu 20% sub recordul stabilit în ianuarie.

Traderii au tranzacţionat acţiuni Tesla în valoare de 43 de miliarde de dolari, aproape de trei ori mai mult decât Apple, a doua cea mai tranzacţionată companie, potrivit datelor Refinitiv.

În februarie, Tesla a vândut 18.318 de automobile fabricate în China, de la 15.484 în ianuarie, într-un moment în care piaţa chineză reîncepe să domine vânzările de maşini cu propulsie electrică.

Acţiunile companiei rămân cu 70% peste nivelul înregistrat în urmă cu şase luni. Conform Refinitiv, 13 analişti oferă ratinguri neutre pentru Tesla, în timp ce 12 au recomandat cumpărarea acţiunilor, iar 10 sugerează vânzarea acestora.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO