Business Internaţional

Tesla pariază pe piaţa auto din China şi plănuieşte să producă pentru prima dată 500.000 de maşini electrice în ciuda obstacolelor lansate de pandemie: CEO-ul Elon Musk ţinteşte o creştere de 30% în ultimele trei luni ale anului

Tesla pariază pe piaţa auto din China şi plănuieşte...

Autor: Eduard Ivanovici

21.10.2020, 15:09 168

Tesla va publica astăzi rezultatele finale pentru T3/2020, iar analiştii urmează să asculte extrem de atent declaraţiile lui Elon Musk, de vreme ce CEO-ul plănuieşte să doboare un nou record până la finalul anului: compania intenţionează să livreze 500.000 de maşini electrice în 2020 în ciuda obstacolelor economice create de coronavirus, notează Reuters.

În consecinţă, Tesla trebuie să livreze încă 181.600 de vehicule în ultimele trei luni ale anului – o creştere de 30% faţă de recordul stabilit în T3 de 139.300 de maşini.

„Sunt precaut vis-a-vis de nivelul cererii, având în vedere starea actuală a economiei şi ritmul de transmitere al coronavirusului, şi nu cred că firma îşi va atinge target-ul de 500.000 de maşini anul acesta”, spune Haris Anwar, senior analyst în cadrul investing.com.

În medie, analiştii se aşteaptă ca Tesla să raporteze un câştig net de 593 de milioane de dolari în T3 şi venituri de 8,4 miliarde de dolari, potrivit datelor colectate de Refinitiv.

Ţinând cont de ritmul încet al recuperării Statelor Unice şi noul val de infecţii din Europa, Tesla îşi poate pune speranţele în piaţa auto din Republica Populară Chineză, de vreme ce vânzările de vehicule electrice au crescut în septembrie cu aproape 60% faţă de aceeaşi lună din 2019. Per total, vânzările de maşini din China au crescut în septembrie cu 13% comparativ cu anul trecut.

Prin contrast, înmatriculările din statul California, cea mai mare piaţă americană a Tesla, au scăzut în T3 cu 13% faţă de acelaşi trimetru din 2019.

Compania plănuieşte să accelereze procesele de producţie ale fabricii din Shanghai, urmând să construiască anul viitor 250.000 de vehicule.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO