Business Internaţional

Tesla ar putea pierde teren în faţa unui nou rival. Lucid Motors anunţă lansarea unui automobil cu o autonomie de 830 km, cu 160 km mai mult decât oferă modelul Tesla S

Tesla ar putea pierde teren în faţa unui nou rival....

Autor: Andrei Şerbănescu

11.09.2021, 17:00 12927

Lucid Motors, startup-ul axat pe vehicule electrice este pe punctul de a lansa prima sa maşină: sedanul Air. Însă cea mai mare provocare constă în a convinge cumpărătorul să mizeze pe un brand nou, netestat, în locul unui producător de vehicule electrice cu experienţă, precum cel mai mare rival al său, Tesla, scrie Business Insider.

Cu toate acestea, există un avantaj cheie pe care Lucid îl poate avea în faţă lui Elon Musk: autonomia. Lucid susţine că ediţia limită Air Dream Edition, primul său vehicul, poate parcurge până la 517 mile cu bateria plină, cu peste 100 de mile mai mult decât modelul Tesla S, care a dominat ani de zile gama vehiculelor electrice.

Un reprezentant al Motor Trend a condus un Air 445 de mile, de la Los Angeles la Bay Area, cu o singură încărcare. La finalul călătoriei, maşina avea o autonomie de 30 de mile rămase, lucru care ar fi fost de neconceput în urmă cu câţiva ani. Călătoria a fost făcută alături de CEO-ul Lucid, Peter Rawlinson, al cărui vehicul identic a arătat 72 de mile rămase, însumând o autonomie totală de 517 mile.

Autonomia este un criteriu esenţial pentru cumpărătorii de vehicule electrice care doresc să facă călătorii lungi şi confortabile, chiar şi în condiţiile-n care, în SUA, infrastructura necesară vehiculelor electrice este încă nedezvoltată. Faptul că Lucid poate produce un vehicul cu o autonomie net superioară concurenţei (deşi la un preţ ridicat) reprezintă un aspect benefic pentru viitorul companiei.

Reprezentatul Motor Trend împreună cu Rawlinson au făcut călătoria într-o pereche de modele Dream Edition Range, pe care Lucid le-a anunţat miercuri că vor fi disponibile pe lângă modelele Dream Edition Performance. Versiunea Performance promite 1.111 cai putere şi atingerea a 100 km/h în 2.5 secunde. Varianta Range, concentrată pe drumuri lungi, va veni la pachet cu 933 de cai putere.

Ambele vehicule pornesc de la 169.000 de dolari, dar Lucid pregăteşte modele mult mai accesibile pentru viitor. Compania intenţionează să lanseze modelul Air până la finalul anului 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO