Business Internaţional

Tensiunile ating cote maxime: Donald Trump avertizează că va opri Iranul să dezvolte bombe nucleare

Tensiunile ating cote maxime: Donald Trump avertizează...

Autor: Mihai Draghici

18.06.2019, 19:26 1803

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat marţi că ar putea recurge la o intervenţie militară pentru a opri Iranul să fabrice arme nucleare, subliniind însă că nu va declanşa o operaţiune pentru menţinerea ordinii în Golful Persic.

Întrebat într-un interviu acordat publicaţiei Time dacă va declanşa o intervenţie militară împotriva Iranului din cauza ambiţiilor nucleare ale Teheranului sau pentru protejarea accesului în Golful Persic, Donald Trump a răspuns: "Categoric, aş interveni în cazul armelor nucleare, dar las un semn de întrebare pentru cealaltă variantă".

Donald Trump a minimizat importanţa strategică a Golfului Oman, unde au avut loc atacuri asupra unor petroliere. "Alte zone primesc cantităţi mari de petrol de acolo. Noi primim foarte puţin. Am înregistrat progrese uriaşe în ultimii doi ani şi jumătate în materie de energie. Au fost construite oleoducte, iar acum suntem exportatori de energie. Deci, nu mai suntem în poziţia în care eram faţă de Orientul Mijlociu, unii spuneau că eram activi acolo pentru petrol".

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO