Business Internaţional

Tensiuni la vârful corporaţiilor franceze. Grupul Veolia, prezent şi în România, a lansat o ofertă ostilă pentru preluarea grupului Suez

Tensiuni la vârful corporaţiilor franceze. Grupul...

Autor: Eduard Ivanovici

08.02.2021, 18:25 237

Eforturile lansate de compania Veolia pentru a cumpăra grupul Suez au devenit ostile, relatează Financial Times.

Compania franceză de gestionare a deşeurilor şi apelor uzate a lansat o ofertă de circa opt miliarde de euro pentru a prelua acţiunile firmei rivale. Suez a rezistat în mod repetat proceselor de preluare, care au început la sfârşitul verii trecute şi au trimis ambele părţi în sala de judecată.

Duminică, Veolia a declarat că nu mai încearcă să câştige boardul din cadrul grupului Suez, decizie confirmată încă din octombrie, când a cumpărat o participaţie de 29,9% de la Engie, prezent şi pe piaţa din România.

Compania a oferit 18 euro pentru o acţiune, peste pragul atins vineri de 17,26, suma generând o valoare totală de 7,9 miliarde de euro.

Veniturile raportate de Veolia ajung anual la 40 de miliarde de dolari. Prin comparaţie, Suez a înregistrat datorii de aproximativ 10 miliarde de euro în 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO