Business Internaţional

Tecău şi Mergea, în semifinale la Rio: Ne montăm unul pe celălalt, nu ne lăsăm nicio secundă

Tecău şi Mergea, în semifinale la Rio: Ne montăm unul...

Autor: Denis Şchiopu

10.08.2016, 11:08 96

„Jucăm cu medaliile pe masă. Încă de anul trecut am spus că obiectivul nostru este câştigarea medaliei de aur la Rio. Deci, noi ştim, echipa noastră ştie, toată ţara ştie. Nu mai trebuie să ne punem nicio presiune în plus, am ajuns aici concentrându-ne pe fiecare minge, pe fiecare punct şi aşa vom face şi în semifinale. Acum ne vom recupera, pregătim meciul foarte bine şi încercăm să executăm fiecare punct ca să câştigăm următorul meci, pentru că el este cel mai important”, a spus Tecău.

Perechea formată din Florin Mergea şi Horia Tecău, favorită numărul 5, a câştigat, scor 6-4, 5-7, 6-2, partida disputată împotriva cuplului Marcelo Melo şi Bruno Soares, din Brazilia, în sferturile probei de dublu.

"Pentru noi înseamnă mult că am câştigat acest meci, mai ales în aceste condiţii. În setul al treilea ne-am montat repede. Am luat o pauză acolo, am respirat puţin şi am trecut peste acel final de set nefericit. Ne-am montat, ştiam că dacă vom continua la fel şi ne vom ţine serviciile vor veni şi şanse de retur. Au venit în primul game, nu l-am luat. A fost 0-40 acolo, care conta foarte mult, dar am rămas pozitivi.

Asta facem noi foarte bine. Ne montăm unul pe celălalt, nu ne lăsăm nicio secundă, niciun punct să cădem, să ne pierdem concentrarea. Şi asta ne ajută să câştigăm meciurile. Astăzi a contat cu atât mai mult pentru că aveam de partea cealaltă un public gălăgios şi a trebuit să fim mai conectaţi unul la celălalt", a afirmat Horia Tecău, la zona mixtă, după meciul din sferturi.

În semifinale, Florin Mergea şi Horia Tecău vor întâlni perechea formată din Steve Johnson şi Jack Sock, din Stele Unite ale Americii, care a trecut în sferturi de spaniolii Roberto Bautista-Agut şi David Ferrer, favoriţi numărul 8, scor 6-4, 6-2.

"Sunt doi jucători foarte buni, pe care normal că-i cunoaştem din circuit, dar important este exact ce am făcut şi până acum, să ne concentrăm la ce trebuie să facem noi, bineînţeles şi în funcţie de ei. Tactica este importantă şi să jucăm fiecare punct. Ne dorim foarte mult să câştigăm

Suntem un pic obosiţi, acum urmează recuperarea. Nu pot să zic că voi fi obosit, nu am voie să fiu. Vom fi sută la sută apţi la ora meciului", a spus Florin Mergea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO