Business Internaţional

Taticii fuziunilor nu vor vedete in ograda

02.06.2000, 00:00 11



Bancile de investitii Goldman Sachs, Deutsche Bank, Lehman Brothers, Morgan Stanley Dean Witter si UBS Warburg, lideri in industria mondiala a fuziunilor si achizitiilor, se opun cu indarjire proiectului companiei Thomson Financial Securities Data de intocmire a unui clasament al celor mai prestigiosi consultanti in domeniu.

"Thomson Financial intentiona sa realizeze o prezentare a celor mai bine vazuti consultanti financiari, care au contribuit la finalizarea marilor afaceri incheiate in ultimii ani in sectorul fuziunilor si achizitiilor", a declarat Miranda McLean, directorul de marketing al companiei, citata de Reuters.

Ideea s-a lovit insa de opozitia celor mai influente banci de investitii, acestea exprimandu-si ingrijorarea in legatura cu eventuala dezvoltare al unui adevarat cult al personalitatilor care activeaza in industria fuziunilor si achizitiilor.

"In opinia noastra, accentul trebuie pus pe lucrul in echipa, singurul care poate asigura succesul derularii unor asemenea afaceri de proportii", a afirmat Heino Teschmacher, co-presedintele diviziei de fuziuni si achizitii a bancii de investitii UBS Warburg.

Incercarea bancilor de a bloca proiectul Thomson Financial pare insa inutila in conditiile in care rivala sa, Mergermarket, care a publicat recent o statistica a celor mai activi bancheri din industria fuziunilor si achizitiilor, a anuntat ca va continua aceasta practica pentru a mentine transparenta pietei si a asigura companiilor interesate informatiile pe care le doresc.

"Crearea unei culturi a vedetelor din acest domeniu nu poate fi enefica pentru bancile de investitii, insa informarea completa a clientilor acestora constituie o problema complet diferita", a declarat Caspar Hobbs, presedintele executiv al Mergermarket.

El a mai spus ca firmele care initiaza diverse proiecte pe piata fuziunilor si achizitiilor sunt interesate sa cunoasca experienta individuala a profesionistilor care lucreaza in aceasta industrie, acest aspect diferentiind marile banci de investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO