Business Internaţional

Ţările zonei euro ar putea fi în pericol dacă aprecierea euro continuă

Ţările zonei euro ar putea fi în pericol dacă...

Autor: Catalina Apostoiu

31.08.2017, 00:00 403

O continuare a tendinţei de apreciere a monedei unice europene în raport cu dolarul american reprezintă în prezent principalul pericol la adresa fragilelor economii ale zonei euro care încă nu şi-au revenit pe deplin de pe urma crizei datoriilor suverane din 2011, avertizează un economist.

Irlanda, Portugalia şi Spania au devenit economiile cu unele dintre cele mai alerte ritmuri de creştere din Europa după ce au primit ajutor din partea creditorilor. Totuşi, avansul recent al euro le-ar putea pune în pericol redresarea, spune Daniel Gros, director al think tank-ului Centre for European Policy Studies, citat de CNBC.

„Atâta timp cât euro nu depăşeşte cu mult pragul de 1,20 în raport cu dolarul, redresarea ar putea continua. Însă dacă se va produce o depăşire a acestui prag, atunci acestea vor avea cu siguranţă o problemă din cauza datoriilor externe mari“, arată Gros.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO