Business Internaţional

Ţara în care oamenii cheltuie pe mâncare aruncată mai mult decât pe utilităţ iar fermierii aruncă tone de alimente

Ţara în care oamenii cheltuie pe mâncare aruncată mai...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

26.04.2020, 07:41 627

Un studiu coordonat de Zach Conrad, reprezentant al departamentului de Ştiinţele Sănătăţii din cadrul William & Mary University, Virginia, SUA, arată că un american obişnuit consumă zilnic doar 59% din mâncarea pe care o cumpără, restul de 41% fiind aruncată la gunoi, scrie Daily Mail. Echivalentul în bani al mâncării aruncate este de 3,62 dolari, triplu faţă de preţul reieşit în 2008 ani în urma unui studiu similar.

Astfel, pe parcursul unui an un american obişnuit cheltuie peste 1.300 de dolari pe mâncare irosită, adică mai mult decât cheltuie pe gaze, haine noi, încălzire şi electricitate sau pe taxele de proprietate. Studiul a fost realizat pe un eşantion de aproape 40.000 de persoane, dintre care 80% erau americani non-hispanici, 65% dintre ei având un raport venit / sărăcie de cel puţin 2 , ceea ce înseamnă că au câştigat cel puţin două ori mai mult decât ar fi pragul de venit pentru a fi considerat „sărac”.

De asemenea, studiul a arătat că şi beneficiile nutritive ale alimentelor consumate în rândul americanilor sunt scăzute. Doar unul din zece americani a consumat cantitatea recomandată de fructe şi legume şi între 60 şi 70% dintre americani au depăşit porţiile zilnice recomandate pentru zahăr şi grăsimi saturate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO