Business Internaţional

Ţara europeană unde preţul caselor a explodat în pandemie: După o creştere de 7,3%, media de preţ de ajuns în septembrie la 274.000 de euro

Ţara europeană unde preţul caselor a explodat în...

Autor: Eduard Ivanovici

10.10.2020, 08:13 1458

Preţurile caselor din Marea Britanie au înregistrat cea mai mare creştere lunară din ultimii patru ani, transmite Bloomberg.

Astfel, preţurile caselor s-au majorat cu circa 7,3% în septembrie faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi au atins o nouă medie record – 249.870 de lire (aproape 274.000 euro), spune compania de credite ipotecare Halifax.

De când au început să fie ridicate măsurile de distanţare socială în luna mai, britanicii au început să îşi vândă proprietăţile din zonele urbane, precum Londra, şi au decis să se mute în locuri mai spaţioase cu mai mult spaţiu verde, fiind ajutaţi de o pauză temporară a taxelor aplicate asupra achiziţiilor de locuinţe.

Prim-ministrul Boris Johnson a declarat că va continua să susţină sectorul imobiliar, promiţând o serie mai generoasă de credite pentru primii cumpărători.

Totuşi, agenţii din real estate şi economiştii încep să îşi exprime dubiile în ceea ce priveşte durata împrumuturilor. Nivelul tot mai mare al şomajului, aversiunea faţă de risc a creditorilor şi numărul de infecţii cu coronavirus subliniază faptul că piaţa ar putea să piardă din avânt în următoarele luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO