Business Internaţional

Ţara europeană care nu exclude reaplicarea măsurilor anti-Covid-19 în cazul în care numărul de cazuri continuă să crească

Ţara europeană care nu exclude reaplicarea măsurilor...

Autor: Eduard Ivanovici

17.07.2021, 16:59 256

Regatul Unit a dat de înţeles că ar putea reaplica o parte din măsurile anti-Covid-19 din cauza îngrijorătoarei creşteri a numărului de infecţii, declaraţie lansată la doar câteva zile înainte de ridicarea tuturor restricţiilor şi regulilor de combatere a virusului, potrivit Bloomberg.

„Bineînţeles că, dacă vom ajunge într-o situaţie inacceptabilă în care trebuie să reimplementăm alte restricţii, guvernul va lua în calcul această soluţie” a declarat ministra Lucy Frazer.

Remarcile lui Frazer subliniază faptul că dorinţa prim-ministrului Boris Johnson de a face „ireversibile” actualele măsuri de relaxare ar putea fi confundată cu răspândirea virusului.

Media de infecţii cu SARS-CoV-2 din Regatul Unit ajunge la 37.000 în fiecare zi a ultimei săptămâni, perioadă în care numărul de oameni spitalizaţi a crescut cu 42,8%. De altfel, valul de infecţii cu varianta Delta începe să cauzeze probleme pentru angajatorii britanici.

Ultimele date arată că 520.000 de persoane au fost nevoite să se autoizoleze după ce au primit o notificare prin intermediul aplicaţiei Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), ce monitorizează oamenii care au intrat în contact cu pacienţii testaţi pozitiv.

Luni, guvernul le va permite cluburilor de noapte să îşi deschidă uşile pentru prima dată în ultimele 16 luni şi va renunţa la toate celelalte reguli de controlare a coronavirusului, incluzând aici limitele pentru adunările din interior şi exterior şi obligativitatea de a purta măşti în magazine şi trenuri.

„Încă nu ne aflăm în afara pericolului. Nu cred că ar trebui să subestimăm faptul că am putea să avem din nou parte de necazuri, într-un mod surprinzător de rapid”, susţine Chris Witty, consilierul medical şef al guvernului de la Londra.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO