Business Internaţional

Ţara europeană care extinde, începând de luni, purtarea măştii de protecţie, inclusiv în aer liber, şi la copii.

Ţara europeană care extinde, începând de luni,...

Autor: Andreea Tobias

01.01.2022, 14:48 296

Franţa extinde, începând de luni, purtarea măştii de protecţie, inclusiv în aer liber, şi la copii. 

Copiii cu vârste de peste 6 ani vor trebui să poarte măşti în aer liber şi în majoritatea spaţiilor publice începând de luni, în mai multe regiuni ale ţării, potrivit detaliilor publicate sâmbătă de guvernul francez.

Noua măsură de precauţie vine după ce Franţa a înregistrat peste 230.000 de cazuri noi COVID vineri, potrivit euronewssource.com.

Prin această măsură, Parisul reduce de la 11 la 6 ani vârsta la care trebuie purtată masca în locurile publice. Sunt exceptaţi cei care fac exerciţii fizice în aer liber.

Premierul francez Jean Castex a prezentat, săptămâna trecută, o serie de alte restricţii. Oamenii trebuie să lucreze de acasă cel puţin trei zile pe săptămână, începând din ianuarie. Companiile riscă amenzi de până la 50.000 de euro pentru încălcarea acestor noi reguli.

De asemenea, adunările în aer liber vor fi limitate la 5.000 de persoane, deşi autorităţile nu au stabilit dacă manifestările din campania electorală vor fi supuse restricţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO