Business Internaţional

Ţara europeană care a înregistrat o incidenţă record. Măştile şi certificatul verde vor rămâne până în primăvara viitoare

Ţara europeană care a înregistrat o incidenţă...

Autor: Gabriel Negreanu

23.10.2021, 15:02 1625

Germania a înregistrat sâmbătă cea mai mare incidenţă a infecţiilor cu coronavirus de la jumătatea lunii mai, atingând pragul de 100 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele şapte zile. Cifra este criteriul pentru impunerea unor măsuri de restricţiie mai dure. 

Ministrul Sănătăţii Jens Spahn a precizat că Germania ar putea face faţă noului val fără un lockdown general datorită vaccinării.

În schimb, oficialul a precizat că restricţiile precum purtarea măştilor şi limitarea activităţilor în spaţii închise pentru persoanele nevaccinate vor rămâne până în primăvara viitoare.

Rata de incidenţă la şapte zile - care a fost folosită pentru a decide dacă să impun restricţii mai stricte pentru COVID-19 - a crescut la 100 sâmbătă, a anunţat Institutul Robert Koch.

Sâmbătă au fost raportate un total de 15.145 de noi infecţii, cu 4.196 mai multe faţă de săptămâna trecută. 86 de persoane au murit, ducând totalul de la începutul pandemiei la 95.077.

Spahn a spus, sâmbătă, că un nou lockdown poate fi evitat, dar oamenii trebuie să respecte în continuare regulile care impun purtarea maştii şi certificatul verde pentru a intra în majoritatea spaţiilor publice închise.

Aproximativ 66% dintre rezidenţii germani sunt complet vaccinaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO