Business Internaţional

Talibanii au cucerit un district din nord-estul provinciei afgane Kunduz

Talibanii au cucerit un district din nord-estul...

Autor: Mircea Olteanu

20.08.2016, 13:02 79

Mohammadullah Bahej, purtătorul de cuvânt al poliţiei provinciale, a declarat că insurgenţii au lansat atacuri din mai multe direcţii asupra oraşului Khan Abad, capitala districtului, însă forţele de securitate afgane plănuiesc o contraofensivă.

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a confirmat faptul că insurgenţii au cucerit întregul district, împreună cu o mare cantitate de arme şi vehicule militare.

Mohammad Yusouf Ayubi, şeful consiliului provinciei Kunduz, a declarat că sute de civili au fugit din cauza luptelor şi a avertizat că "în cazul în care guvernul central nu acordă atenţie situaţiei de la Kunduz, talibanii vor ocupa oraşul Kunduz, aşa cum au făcut anul trecut."

Forţele de securitate afgane sunt în prezent angrenate în lupte dure cu talibanii în cel puţin 15 din cele 34 de provincii ale ţării, potrivit Ministerului Apărării de la Kabul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO