Business Internaţional

Talibanii afgani: Osama bin Laden, “martirul numărul unu” pentru Al Qaeda

02.05.2011, 12:56 965

Talibanii afgani l-au numit pe Osama bin Laden "martirul numărulunu" al al Qaeda după ce liderul grupării teroriste a fost ucis înPakistan, scrie Reuters.

"Acum, bin Laden este martirul numărul unu pentru al Qaedapentru că este mai puternic mort decât viu", a declarat un bărbatdin oraşul sudic afgan Kandahar, care a dorit să-şi păstrezeanonimatul.

"A prevăzut dintotdeauna că va fi omorât de către americani.Acum, va deveni o torţă pe care musulmanii o vor urma timp degeneraţii", a adăugat bărbatul citat mai sus.

Kandahar a fost locul unde a luat naştere gruparea talibanilor,fiind în acelaşi timp considerat drept locul în care al Qaeda a pusla punct planul de atacare a oraşelor americane cu aproape 10 aniîn urmă.

"Moartea lui bin Laden nu contează, pentru că al Qaedareprezintă mai mult decât bin Laden", a declarat un alt locuitordin Kandahar.

Unii oficiali afgani susţin de asemenea că influenţa lui binLaden se va face în continuare simţită, considerând că reţeaua vaîncerca să răzbune moartea acestuia.

"Moartea acestuia va aduce schimbări pozitive pe moment, dar nuşi pe viitor, va intensifica luptele din Afganistan pentru că alQaeda va căuta răzbunare", a declarat Ahmad Wali Karzai, fratelepreşedintelui afgan Hamid Karzai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO